ДСНС подала до суду на 405 пожежонебезпечних закладів

ДСНС подала до суду на 405 пожежонебезпечних закладів

У результаті перевірки співробітниками Державної служби безпеки стану об'єктів масового перебування людей рятувальники подали до суду позови на призупинення діяльності 405 таких закладів.

Про це заявив голова ДСНС Микола Чечоткін, виступаючи на засіданні уряду, -  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За порушення до суду подано позови на закриття 405 об'єктів, із них ТРЦ - 155, що складає 7 % від перевірених об'єктів, лікарень - 30, тобто 6 % від перевірених об'єктів, дошкільних та шкільних закладів - 202 (2 %)”, - сказав він.

Загалом, за його словами, перевірку об'єктів масового перебування людей, а це торговельно-розважальні центри, шкільні й дошкільні дитячі закладі, лікарні зі стаціонарним лікуванням, уже пройшли 13 тисяч 360 об'єктів, що складає 41 % від запланованої кількості, а завершити перевірки планується на кінець червня.

"Серед поданих до суду матеріалів на призупинку об'єктів увага до питань безпеки практично не приділяється. У ТРЦ "Сан-Сіті" (м. Харків), ТРЦ "Марципан" (Тернопіль), супермаркеті "Наш край" (місто Здолбунів Рівненської області), універмазі "Дитячий світ" та ТРЦ "Магелан" у місті Києві, "Вавилон" у місті Дніпро шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного захисту й оповіщення роками залишаються у непрацездатному стані", - розповів Чечоткін.

Він також підкреслив, що найгірший стан із виконанням приписів склався на об'єктах, розташованих у Чернівецькій області, де не виконано 59 % раніше запропонованих заходів, у Волинській - 57 %, Дніпропетровській - 55 % та Одеській - 54 %.

Крім того, голова ДСНС зазначив, що усього на керівників об'єктів накладено 12 тисяч 837 адміністративних стягнень.