Німеччина видасть Пучдемона Іспанії

Німеччина видасть Пучдемона Іспанії

Німецька сторона все-таки готується видати Іспанії лідера-втікача Каталонії Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє прокуратура федеральної землі Шлезвіг-Гольштайн, пише Укрінформ.

"Генеральна прокуратура на даний час готує клопотання про визнання видачі переслідуваної особи прийнятним", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, 9 травня, до Вищого земельного суду було подано заяву про те, щоб повернути Пучдемона назад у в'язницю. Зараз, як повідомлялося, він перебуває в Німеччині під підпискою про невиїзд під заставу.

Запит на повернення каталонця в камеру продиктований новою інформацією, наданою іспанською владою, зокрема відеороликами, які демонструють насильство, вчинене проти іспанських поліцейських сил під час безладдя в Мадриді.

"Безладдя мали такий характер, що Генеральна прокуратура вважає, що можна висунути також звинувачення у заколоті", - йдеться у прес-релізі.

Втім, як повідомляють ЗМІ, Вищий земельний суд це прохання відхилив, не угледівши підвищеного ризику того, що підозрюваний спробує втекти, заявила прес-секретар суду.

Як раніше повідомляв Укрінформ, політик-втікач, якого переслідують на батьківщині за сепаратизм, був затриманий у березні в Німеччині, коли повертався з Фінляндії до Брюсселя. Підставою для арешту став європейський ордер, запитаний Іспанією.