Нацрада виставляє на конкурс 11 УКХ-частот

Нацрада виставляє на конкурс 11 УКХ-частот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на 11 частот УКХ-діапазону і затвердила конкурсні умови.

Про це повідомляє Детектор медіа.

На конкурс виставляють 11 УКХ-частот у Вінницькій (Гайсин, Ободівка), Волинській (Ковель, Підгайці), Донецькій (Краматорськ), Запорізькій (Запоріжжя), Полтавській (Гребінка), Сумській (Тростянець), Харківській (Великий Бурлук), Хмельницькій (Городок) і Чернівецькій (Чернівці) областях.

Конкурсні умови передбачають дві вимоги до програмної концепції:

    рекомендовано розміщення соціально важливих програм;
    забезпечення цілісності мережі мовлення і програмного наповлення.

Член Нацради Олег Черниш запитав у колеги Сергія Костинського, відповідального за підготовку конкурсів на мовлення, коли вже Нацрада оголосить конкурс на вільні ФМ-частоти в Києві та інших великих містах. Сергій Костинський заявив, що всі частоти, що були в резерві Нацради, на конкурс уже винесено. А доля частот, на які було анульовано ліцензії на мовлення (наприклад, "Радио Вести" та "Українського медіа холдингу"), вирішується в судах. "Ми чекаємо завершення судових процесів по всіх спірних частотах. Є ідея зібрати разом усі частоти після судових рішень і оголосити конкурс, разом з Києвом", – сказав пан Костинський.

Згідно з базою даних сайту "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", в Києві наявні кілька вільних ФМ-частот, які або прораховані УДЦР, або які раніше були задіяні, а зараз є вільними: 88,4 МГц, 91,4 МГц, 93,4 МГц, 94,6 МГц, 97,2 МГц, 97,6 МГц, 100,9 МГц, 104,6 МГц (колишня частота "Радио Вести"), 107,4 МГц (колишня частота "Авторадіо").

Нагадаємо, 19 квітня Нацрада вирішила оголосити конкурс на 23 частоти в Харківській області для розвитку місцевого мовлення і затвердила конкурсні умови. Конкурс було оголошено 3 травня, заяви прийматимуть з 1 червня до 2 липня.

26 квітня Нацрада вирішила оголосити конкурс на 21 ФМ-частоту в 11 областях України для розвитку місцевого мовлення та затвердила конкурсні умови. Конкурс було оголошено 17 травня, заяви прийматимуть з 18 червня по 18 липня.

11 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на 48 вільних ФМ-частот у 17 областях України для розбудови загальнонаціональних радіомереж.