У Криму затримали учасників акції до річниці депортації кримських татар

У Криму затримали учасників акції до річниці депортації кримських татар

У сімферопольському районі компактного проживання кримських татар – Ак-Мечіт Джамі – затримали кримчан, які проводили акцію "Запали вогонь у своєму серці" до Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Як повідомляє Крим.Реалії, всього затримали близько 20 осіб.

На п'яти поліцейських автомобілях затриманих розвезли по районних ОВС Сімферополя, беруть у них свідчення і проводять дактилоскопію.

За словами адвоката Едема Семедляєва, можливо їм мають намір інкримінувати "проведення несанкціонованого мітингу". Серед затриманих є кілька неповнолітніх кримчан.

"Малі хлопці вирішили вшанувати пам'ять, багато неповнолітніх. Спочатку маленький захід пройшов на 9-й вулиці, чоловік 15. Більшість залишалося на 5 вулиці – Амет Хана Султана, хлопці від 13 до 25. Спочатку приїхав один екіпаж ППС і один у цивільному. Знімали номери машин і обличчя людей. Людям це не сподобалося, словесна перепалка виникла з дорослими. Вони поговорили, вже почали розходитися. Захід закінчився. Ми відійшли кави випити, повертаємося вже 5 екіпажів поліції і автозак", – розповів один із очевидців.

Коментарів російських силовиків з цього приводу поки немає, відзначає видання.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Тарас Ібрагімов: "Затриманих біля Ак-Мечеті в Сімферополі розвезли в три РВВС: на вулиці Футболістів (приблизно 8 осіб), Павленка (близько 5 осіб), Київській (близько 5 осіб); за попередньою інформацією, серед затриманих є неповнолітні. Що інкримінують - поки не відомо".

Пізніше він дописав: "З РВВС на Футболістів відпустили трьох, ні в чому не звинуватили, вже поїхали додому; ще двоє (не точно) в дільниці. За попередньою інформацією намагаються інкримінувати "Непокору законному розпорядженню співробітника поліції".