НСК "Олімпійський" передано в управління UEFA

НСК "Олімпійський" передано в управління UEFA

Національний спортивний комплекс "Олімпійський" готовий до проведення фіналу Ліги чемпіонів, тому з 15 травня його передали в управління UEFA.

Вже у п'ятницю, 18 травня, UEFA проведе в "Олімпійському" стрес-тестування усіх систем. Про це сказав міністр молоді та спорту Ігор Жданов у коментарі журналістам після інспектування стадіону, повідомляє Укрінформ.

"18 травня комісія UEFA буде проводити стрес-тестування усіх систем, які вводяться в експлуатацію. Наприкінці цього тижня ми отримаємо свідоцтво про введення в експлуатацію. Я думаю, що ми з честю проведемо фінал Ліги чемпіонів", - заявив Жданов.

Міністр разом з підрядниками перевірив, чи дійсно ремонтні роботи на головній арені фіналу Ліги чемпіонів, які фінансувалися урядом, завершені, та залишився задоволений.

За його словами, раніше під час ремонту було виявлено ряд прихованих проблем, які довелося вирішували в оперативному режимі. Водночас, за словами Жданова, нині проблем на стадіоні немає. Він відзначив, що у період з 15 травня по 5 червня НСК "Олімпійський" перебуватиме у розпорядженні UEFA, тому відтепер Мінмолоді та спорту не може впливати на цей об'єкт. "Прогулятися територією стадіону звичайним перехожим буде неможливо до 5 червня, як це передбачено відповідним договором стадіону з UEFA, і це практика, яка розповсюджується на всіх фіналах Ліги чемпіонів", - додав міністр.

Нагадаємо, фінал чоловічої Ліги чемпіонів УЄФА відбудеться 26 травня в Києві на НСК "Олімпійський". Вирішальний поєдинок жіночої Ліги чемпіонів відбудеться у Києві 24 травня на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Офіційну фан-зону під назвою "Селище чемпіона" облаштовують на Хрещатику (від ЦУМу до вулиці Городецького). Вона вміщатиме до 20 тисяч осіб щодня. Тут проводитимуться всі заходи від УЄФА. Можна буде зайти навіть до музею Ліги чемпіонів, а 25 травня відбудеться "матч зірок". Одноденну фан-зону хочуть облаштувати і на Контрактовій площі. Ще дві фан-зони для вболівальників команд, які зійдуться у фінальному поєдинку, розмістять в парку Шевченка і на майданчику перед Палацом "Україна".