Місія МВФ розпочинає свою роботу в Україні

Місія МВФ розпочинає свою роботу в Україні

З 16 по 22 травня 2018 року Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) відвідає місія технічної допомоги Міжнародного валютного фонду, яка вивчатиме стан ринку управління активами в Україні.

Про це повідомляється на сайті НКЦПФР.

"У рамках співпраці України з Міжнародним валютним фондом з 16 по 22 травня 2018 року НКЦПФР відвідає місія технічної допомоги, в яку ввійдуть експерти Департаменту монетарної політики та ринків капіталу МВФ Ейя Холтінен та Річард Стобо. Експерти МВФ вивчатимуть стан ринку управління активами та законодавчу і нормативну базу, яка регулює зазначений сегмент. Впродовж візиту відбудеться низка зустрічей з представниками ринку управління активами, саморегулюючими організаціями та органами державної влади", - повідомляє регулятор.

Упродовж 2015 - 2016 років на базі НКЦПФР відбулось три місії технічної допомоги МВФ, зокрема з таких питань: у жовтні 2015 року - з розширення повноважень і зміцнення незалежності НКЦПФР; у квітні 2016 року - з самофінансування Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; у липні 2016 року - з боротьби зі зловживаннями з цінними паперами та розкриття інформації емітентами. Міжнародні експерти здійснювали аналіз діяльності комісії, досліджували системні проблеми українського ринку цінних паперів, оцінювали проекти законодавчих змін, які готувалися для розв'язання таких проблем.