Компанія IBM заборонила своїм працівникам використовувати флешки

Компанія IBM заборонила своїм працівникам використовувати флешки

Американська корпорація IBM заборонила своїм співробітникам користуватися такими носіями інформації, як флешки та SD-картки.

Про це повідомляє "Детектор Медіа" з посиланням на видання The Register.

IBM є однією з найстаріших та найбільших компаній у світі, які виробляють комп'ютери й програмне забезпечення. Крім того, вона є одним із найбільших провайдерів глобальних інформаційних мереж.

Причиною заборони стала загроза "фінансової та репутаційної" шкода, якої вона може зазнати у разі втрати даних. Це рішення компанія поширила на всі свої підрозділи в різних країнах світу.

Замість фізичних носіїв інформації персоналу IBM пропонується використовувати внутрішню мережу. Очікується, що співробітники корпорації припинить використовувати  флешки та SD-картки за кілька тижнів.

"Ми регулярно переглядаємо та покращуємо наші стандарти безпеки та практики, аби захистити як IBM, так і наших клієнтів у зв'язку зі зростанням загроз", – цитує BBC заяву  компанії.

Експерт з питань безпеки Кевін Б'юмонт уважає, що це сміливий крок IBM, оскільки USB-пристрої несуть реальний ризик. "Часто дуже легко витягти дані з компанії за допомогою цих пристроїв, а також ввести шкідливе програмне забезпечення", – уважає він.

Натомість директор компанії з безпеки 1E Сумір Карай переконаний, що це рішення IBM було "надмірною реакцією" служби безпеки компанії, яка не розуміє, що існує багато різних способів передачі даних як всередину організації, так і з неї. За його словами, дані з внутрнішньої мережі (FTP-серверу) можна так само легко втратити.