Конгрес США посилюватиме санкції проти Росії

Конгрес США посилюватиме санкції проти Росії

Американський Конгрес має багато можливостей для посилення економічного тиску у вигляді санкцій та інших обмежень проти Росії та має намір застосовувати їх для того, щоб змусити Кремль припинити агресію проти суверенних держав.

На цьому наголосив американський сенатор-демократ Бен Кардін, повідомляє Укрінформ.

"Конгрес уже прийняв закон з дуже потужним режимом санкцій", - сказав законодавець, маючи на увазі закон CAATSA (Акт протидії противникам Америки через санкції).

"Я думаю, ви побачите, що ми продовжимо здійснювати контроль (над реалізацією закону) зі свого боку, ставити запитання, як ми робили під час слухань Помпео – я думаю, це було корисним", - зауважив Кардін.

Він також наголосив, що члени Конгресу продовжать шукати будь-які можливості для запровадження обмежень проти РФ, у тому числі в законопроектах про асигнування.

Сенатор розкритикував нинішню адміністрацію Білого дому через реалізацію не всіх інструментів тиску на Росію, в тому числі передбачених законом CAATSA. У цьому зв'язку він сказав, що Конгрес може багато чого зробити, щоб збільшити можливості для застосування санкцій проти РФ.

Водночас Бен Кардін зазначив, що Сполучені Штати вводять санкції не для того, "щоб завдати болю" Росії. "Ми вводимо санкції, щоб вона не вторгалася в Україну, не вторгалася у справи США – суверенних держав. Отже, позиція дуже ясна: якщо Путін змінить свій курс та не втручатиметься у справи суверенних держав, ми навіть не говоритимемо про санкції, тому що їх не буде", - зауважив американський сенатор.