"Газпром" похвалився завершенням будівництва першої нитки "Турецького потоку"

"Газпром" похвалився завершенням будівництва першої нитки "Турецького потоку"

Введення в експлуатацію газопроводу з двох ниток заплановано до 30 грудня 2019 року.
 
Російський "Газпром" заявив про завершення будівництва першої нитки підвідного газопроводу "Турецький потік", повідомили в прес-службі "Газпрому".
 
"Реалізація проекту "Турецький потік" успішно триває. Пройдено важливий етап - побудовано першу нитку газопроводу. З 7 травня 2017 року, коли почалася трубоукладальна кампанія, сумарно за двома нитками побудовано вже 1161 км морського газопроводу, що становить 62% від його загальної протяжності", – зазначив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.
 
"Турецький потік" - проект газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море і далі до кордону Туреччини з суміжними країнами. У травні 2017 року "Газпром" заявив про початок будівництва морської ділянки "Турецького потоку". Введення в експлуатацію газопроводу з двох ниток загальною продуктивністю 31,5 мільярда кубометрів газу на рік заплановано до 30 грудня 2019 року.
 
Проект "Турецький потік" виник після того, як в кінці 2014-го зазнав провал попередній подібний проект "Газпрому", "Південний потік". 
 
Після того, як Туреччина збила російський літак Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону, звинувативши його в порушенні повітряного простору, відносини двох країн різко погіршилися. Однак у жовтні 2016 Росія і Туреччина підписали угоду про реалізацію "Турецького потоку".