Бойовики перешкоджають розведенню сил на Донбасі

Бойовики перешкоджають розведенню сил на Донбасі

29 квітня бойовики здійснили 47 прицільних обстрілів українських позицій, у тому числі з артилерії та мінометів.
 
Речник Міністерства оборони України під час брифінгу Максим Праута повідомив, що українські військові 19 разів відкривали вогонь у відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.
 
За словами Максима Праути, на Донецькому напрямку зафіксували 42 обстріли з боку бойовиків. Увечері незаконні збройні формування випустили декілька 82-мм мін поблизу Авдіївки та шахти "Бутівка". Решта обстрілів із застосуванням стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів сталися у районі Водяного, Красногорівки, Широкиного, Авдіївки, Мар’їнки, Опитного, Кам’янки, Невельського, Лебединського, Павлопіля, Пісків і шахта Бутівка.
 
На Луганському напрямку бойовики здійснили 5 обстрілів.
 
"Як повідомлялося, з опівночі протягом півгодини окупанти здійснили 3 прицільні обстріли з артилерії калібру 122 мм по захисниках Причепилівки. Міномети калібру 82 мм бойовики застосували по оборонцях Новозванівки та Новгородського. Також поблизу Новгородського ввечері противник застосовував зенітну установку ЗУ-23-2, гранатомети та стрілецьку зброю", – повідомив полковник Праута.
 
Крім того, ввечері бойовики двічі обстріляли зі стрілецької зброї українські позиції біля Станиці Луганської. Вогонь вели з гори Князя Ігоря, що знаходиться на тимчасово окупованій території.
 
"Чергові вогневі провокації окупантів знову унеможливлюють розведення сил та засобів у районі цього населеного пункту. Зазначимо, що Збройні сили України готові до виконання рішень Тристоронньої контактної групи у разі неухильного дотримання ватажками окупаційних адміністрацій РФ усіх попередніх домовленостей”, – заявив речник Міноборони.
 
Сьогодні, 30 квітня, станом на 9:00 бойовики здійснили 9 обстрілів. На Луганському напрямку біля Валуйського близько 2:00 бойовики застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Решта 8 обстрілів сталися на Донецькому напрямку. "Зокрема, з 5-ї ранку протягом години противник випустив близько 10 мін з мінометів 120-го та 82-го калібрів по оборонцях шахти "Бутівка". Окрім цього, з гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні наші позиції в районі населених пунктів Піски, Водяне, Авдіївка, Павлопіль, Широкине та Опитне", - деталізував Максим Праута.