На міжнародному марафоні у Харкові кенійський бігун установив рекорд

На міжнародному марафоні у Харкові кенійський бігун установив рекорд

Рекорд установив на найдовшій дистанції V харківського міжнародного марафону кенійський бігун Серем Бенджамін Кіпроп. Він пробіг 42 км за 2 години 18 хвилин і 13 секунд, побивши попередній рекорд марафону - 2 години 23 хвилини 1 секунда.
 
Про це повідомляє Укрінформ.
 
Кенієць, за його словами, особливих проблем на трасі не відчув і дуже задоволений, що показав хороший результат. Він пов'язав перемогу з тим, що рівномірно розподілив сили по всій дистанції, плюс його підтримали глядачі. Друге місце в марафоні посів харків'янин Дмитро Пожевілов: 2:28:40, на третьому місці - Сергій Попов з Києва: 2:34:18.
 
Серед жінок першою фінішувала Тетяна Вілісова з Дніпра (2:51:45), другою - Ольга Донченко з Харкова (3:05:43), третьою - Пріска Джемутаї з Кенії (3:10:02).
 
За словами директора департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексія Чубарова, рекорд кенійця додав плюсів марафону: "Престиж будь-якого марафону залежить від його результатів. Тепер провідні спортсмени будуть приїжджати до нас, щоб побити рекорд, адже, за це, крім іншого, передбачено додаткові призові".