Про євроатлантичні перспективи України говорять у Брюсселі

Про євроатлантичні перспективи України говорять у Брюсселі

У Брюсселі розпочалося засідання міністрів закордонних справ 29 країн-членів НАТО, де українське питання має стати одним із головних. Саме ця зустріч стане останньою в будівлі старої штаб-квартири.

Під час зустрічі йтиметься про перспективи України приєднатися до НАТО, агресію на Сході та окупацію Криму, повідомляє канал "24".

"Політики вже встигли зробити спільну заяву про те, що НАТО не співрацюватиме з Росією поки та не виконає Мінських угод", - йдеться у повідомленні.

На зустріч мав приїхати і міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Однак це рішення, через незгоду з новим українським мовним законом, заблокувала Угорщина.

Окрім євроатлантичних перспектив України, глави МЗС обговорюватимуть підготовку до саміту НАТО, який відбудеться у липні в Брюсселі.

Нагадаємо, 28 березня Президент України підписав Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії "Україна - НАТО" на 2018 рік". Документ передбачає конкретні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу.