Прокуратура відкрила справу щодо можливого підроблення ухвали суду щодо Амосової

Прокуратура відкрила справу щодо можливого підроблення ухвали суду щодо Амосової

Прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування щодо можливого підроблення ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва про забезпечення позову Катерини Амосової до Міністерства охорони здоров’я України.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"МОЗ звернулось до правоохоронних органів щодо можливого підроблення ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва про забезпечення позову Катерини Амосової до Міністерства охорони здоров’я України. Прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України - підроблення посвідчення або іншого офіційного документа. Проведення розслідування доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в місті Києві", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що 10 березня у ЗМІ з'явилась неправдива інформація про повторне поновлення Катерини Амосової на посаді ректора та заборону проводити перевірку Національного медуніверситету ім. Богомольця.

"Хоча ухвала офіційно не надходила, МОЗ подало апеляційну скаргу в межах строків оскарження. Суд розглянув цю скаргу і встановив, що зазначена ухвала судом не виносилась. Тобто суд не поновлював Катерину Амосову на посаді ректора і не забороняв проводити перевірку НМУ ім. Богомольця", - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, 30 березня комісія МОЗ визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з Катериною Амосовою. 16 квітня Катерина Амосова була звільнена з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту.