СБУ припинила діяльність групи провокаторів

СБУ припинила діяльність групи провокаторів

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність групи громадян України, які за вказівкою російських спецслужб, планували проведення провокацій на травневі свята.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

До складу групи входили двоє мешканців Києва і троє - Одеської області. Учасники групи були адміністраторами антиукраїнських груп у соцмережах "ВКонтакте" та "Однокласники".

Як встановило слідство, адміністратори напередодні травневих свят проводили пошук і вербування виконавців для проведення низки провокацій у південно-східних регіонах України і в Києві. Планувалося поширення в соцмережах повідомлень, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу, закликів до організації масових протестів. У Києві також планувалися провокації під час святкових заходів під виглядом учасників українських націоналістичних організацій.

Раніше СБУ повідомляла про проведення операції, в рамках якої була розкрита група виконавців і російський замовник провокацій у Західній Україні. Зокрема, за вказівкою російського куратора був осквернений Меморіал орлят і здійснена спроба підпалу туристичного автобуса з польськими номерами.