Суд відмовив СБУ в арешті майна Савченко

Суд відмовив СБУ в арешті майна Савченко

Шевченківський райсуд Києва відмовив слідчому СБУ у задоволенні двох клопотань - щодо арешту тимчасово вилученого особистого майна нардепа Надії Савченко і щодо арешту тимчасово вилученого майна її благодійного офісу.

Про це Укрінформу повідомив адвокат нардепа Дмитро Бугай.

"Суд відмовив у задоволенні двох клопотань. І ці речі, якщо не буде подана апеляція, мають повернути по закону", - сказав Бугай.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Крім того, її підозрюють у спільній із затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на Президента Петра Порошенка.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.