Передача майна "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго" розпочнеться з 1 травня (аудіо)

Передача майна "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго" розпочнеться з 1 травня (аудіо)

Передача майна компанії Київенерго до новоствореного комунального підприємства "Київтеплоенерго" розпочнеться з 1 травня і відбуватиметься у два етапи.

Передачу майна компанії Київенерго до новоствореного комунального підприємства "Київтеплоенерго" розпочнеться з 1 травня і відбуватиметься у два етапи. Про це повідомив сьогодні (23.04) на брифінгу у Києві заступник Голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантєлєєв. Нагадаю, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що передачу активів буде розпочато 27 квітня. За словами Петра Пантєлєєва, майно, що буде передане від приватної компанії у власність комунального підприємства, включає, зокрема, дві ТЕЦ, понад 200 котелень, і працює на цих підприємствах понад 7 тисяч працівників.

Прослухати

Нагадємо, Публічне акціонерне товариство "Київенерго" входить до найбільшої енергетичної компанії ДТЕК, що є частиною фінансово-промислової групи "Систем Кепітал менеджмент", акціонер якої - бізнесмен Рінат Ахметов. Торік сплив термін дії договору міста з "Київенерго" щодо використання цією компанією енергетичного комплексу столиці, і угоду було подовжено до кінця опалювального сезону 2017-2018 років, а саме — до 27 квітня 2018 року. Після того забезпечувати енергопостачання у Києві має комунальне підприємство "Киїевтеплоенерго", яке ще має отримати відповідну ліцензію і затверджені тарифи.

Як повідомив минулого тижня Генеральний директор компанії "Київенерго" Олександр Фоменко, окрім активів, що передаються до комунального "Київтеплоенерго", буде передано також борг споживачів, які, разом зі столичним бюджетом, винні компанії "Київенерго" понад 5 з половиною мільярдів гривень.

Прослухати

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!