Авіаносець "Гаррі Трумен" може залишитися в Середземному морі (аудіо)

Авіаносець "Гаррі Трумен" може залишитися в Середземному морі (аудіо)

Авіаносна група на чолі з американським авіаносцем "Гаррі Трумен" може залишитися в Середземному морі у відповідь на підвищену активність Росії у близькосхідному регіоні.

Про це повідомляє американське видання "Defense News" (ДефЕнс Ньюз).

За даними видання, остаточного рішення залишити поблизу берегів Сирії авіаносне ударне угруповання в Пентагоні не ухвалено. Американська сторона обговорює, піде авіаносець до Суецького каналу чи залишиться в Середземному морі для боротьби з викликами з боку Росії та Китаю. У коментарі Українському радіо політолог Олександр Палій сказав, що наявність американської авіаносної групи у Середземному морі може стати серйозним стримуючим фактором для Росії та її союзників.

Нагадаємо, 11 квітня ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем "Гаррі Трумен" залишила базу в штаті Вірджинія і попрямувала до берегів Сирії. Усього на кораблях приблизно шість з половиною тисячі матросів.

На офіційному сайті американського флоту йшлося, що розгортання військово-морських сил США на Близькому Сході пов’язане з регулярною ротацією сил. У ніч на 14 квітня США, Великобританія та Франція завдали ударів по трьох об’єктах у Сирії. Спецоперація стала відповіддю на ймовірне застосування хімічної зброї у місті Дума у Східній Гуті 7 квітня.


Прослухати коментар

 

 Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!