Українці почали частіше купувати нерухомість

Українці почали частіше купувати нерухомість

Минулого року кількість житла, прийнятого в експлуатацію, зросла на 9% порiвняно 2016 роком, а у Києві, де його будують найбільше – майже на 30%.

Про це повідомляє "Новое время".

За даними Мін'юсту, кількість угод купівлі-продажу сягнула приблизно 450 тисяч. Це майже наполовину менше, ніж 2007 року. Але на 10% більше, ніж 2016 року.

Для зростання ринку нерухомості є декілька причин. По-перше, зменшення відсотків за депозитами. У гривні вони не перевищують 12%. Тобто нижчі за інфляцію 2017 року. По-друге, низька ціна на нерухомість – хоча й незначне, але зростання економіки.

"Ми сьогодні будуємо понад 2 мільйони квадратних метрів у Києві. Тоді як навіть у найкращі радянські часи було 1,5 мільйона квадратних метрів. Тобто ми вже перевищили цей план", – наголошує Ігор Ніконов, засновник KAN Development.

Девелопери стверджують, що нерухомість для українців найбільш зрозумілий шлях для інвестицій. Тоді як інших можливостей для людей вигідно вкласти свої кошти не так вже й багато, гроші мають працювати. Але однією з найбільших проблем для людей із капіталом в Україні, є обмежений вибір інструментів для його збереження та примноження.