Україна солідарна зі США й союзниками щодо Сирії

Україна солідарна зі США й союзниками щодо Сирії

Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії, оскільки застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

"Україна висловлює солідарність зі США, Великою Британією та Францією і підтримує дії союзників у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї в сирійському місті Дума, яке призвело до численних жертв серед мирного населення", - зазначається у заяві.

У МЗС наголосили, що звертає на себе також увагу цілеспрямована підтримка злочинів Дамаска з боку кремлівського режиму, який своїми діями, у тому числі в Раді Безпеки ООН, послідовно унеможливлює вирішення конфлікту у Сирії відповідно до статуту ООН.

"Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосили в українському МЗС.

Нагадаємо, вночі США, Велика Британія та Франція завдали ударів по декількох об'єктах на території Сирії, які могли використовуватися для виробництва хімічної зброї. За словами міністра збройних сил Франції Флоранса Парлі, Росія була заздалегідь попереджена про удари.

НАТО та низка розвинених країн світу підтримали такі дії.

Президент Росії Володимир Путін назвав авіаудари по Сирії актом агресії. А сирійська армія заявила, що це не завадить Сирії боротися із терористами.