Словенська компанія здійснить реконструкцію очисних споруд Житомира

Словенська компанія здійснить реконструкцію очисних споруд Житомира

У Житомирі розпочинається реконструкція каналізаційних очисних споруд, яку здійснить словенська компанія "Esotech" за кредитні кошти Світового банку. 
 
Об’єкт вартістю 13,6 млн доларів планують здати в експлуатацію у жовтні 2020 року, йшлося на брифінгу в міській раді за участі керівництва Житомира та представників Посольства Словенії в Україні, повідомляє Укрінформ.
 
"У нашому місті є 2 очисні споруди, які разом приймають 60 тис. куб. м стоків у день. Всі потужності перших очисних споруд будуть переміщені на другі. Очисні споруди №2, на яких триватиме будівництво, зараз можуть приймати 27 тис. куб. м стоків на добу, а ми розширимо їх потужності до 60 тис. Таким чином, замість двох споруд, на утримання яких треба витрачати кошти, електроенергію, час, буде лише один сучасний, ефективний автоматизований комплекс, збудований по-новому", - розповів директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін.
 
У тендері взяли участь компанії з 9 країн. Сума, яка передбачалася на реконструкцію, становила 16 млн доларів. Перемогла компанія "Esotech" зі Словенії, що запропонувала найнижчу вартість робіт, якісні послуги та оптимальні терміни реалізації проекту.
 
Вже 15 квітня у Житомир приїдуть проектувальники словенської компанії.
 
Як повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, з початком робіт компанія "Esotech" перереєструється із Києва у Житомирі і буде сплачувати податки у місцевий бюджет.