У Росії засудили поета за вірш про Україну

У Росії засудили поета за вірш про Україну


У Росії до 330 годин примусових робіт засудили поета та колишнього вчителя Олександра Бившева, який опублікував в соцмережі «ВКонтакте» вірш «На незалежність України», - пише Детектор медіа.

Кромський районний суд Орловської області визнав чоловіка винним за статтею «розпалювання ненависті або ворожнечі».

Прокуратура просила покарання у вигляді двох із половиною років колонії-поселення.
Вірш «На незалежність України», написаний як відповідь на однойменний твір російського поета Йосипа Бродського, за версією слідства, має ознаки екстремізму.

Під час своєї промови в суді Олександр Бившев розповів, що написання цього вірша вважає своїм обов’язком як громадянина Росії, людини та сина, чия матір народилася в Україні. Поет додав, що твір є антимілітаристським та гуманістичним.

Олександр Бившев вважає винесений вирок «свавіллям». Напередодні оголошення вироку поет на своїй сторінці в Facebook опублікував вірш з назвою «Проклятій богом Росії присвячується».

Нагадаємо, у 2015 році Бившева засудили до шести місяців громадських робіт за вірші «Українським патріотам» і «Українські повстанці», в яких Бившев засудив дії Росії щодо України, зокрема щодо Криму. Твори було визнано екстремістськими, а поета внесли до російського федерального списку екстремістів і заблокували його банківські рахунки.