Китайці займуться днопоглибленням Чорноморського порту

Китайці займуться днопоглибленням Чорноморського порту

Адміністрація морських портів України (АМПУ) і China Harbour Engineering company Ltd. (CHEC) підписали два контракти на проведення днопоглиблення в морському порту Чорноморськ.

Про це передає НВ.

Перший документ передбачає проведення робіт на підхідному каналі до порту, другий - в акваторії першого ковша Сухого лиману.

Вартість проекту складає 404 млн грн, з них 87,1 млн грн буде направлено на днопоглиблення каналу, а 317 млн грн - акваторії.

Згідно з підписаними угодами, в Чорноморську буде проведено днопоглиблення підхідного каналу до порту до 16 м і днопоглиблення акваторії першого ковша Сухого лиману до 15 м.

Загальний обсяг днопоглиблювальних робіт складе близько 2 млн куб. м. На підхідному каналі буде піднято понад 500 куб. м грунту, в акваторії - майже 1,5 млн куб м.

"Проект повинен бути реалізований до кінця 2018 року. Реконструкція морського підхідного каналу та акваторії першого ковша дозволить в подальшому також провести реконструкцію причалів Чорноморського порту і днопоглиблення операційної акваторії причалів" - зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Нагадаємо, що в травнем 2017 року за результатами тендеру між АМПУ і CHEC були підписані два контракти на проведення днопоглиблення в порту Южний.

Роботи за першим контрактом завершені з випередженням графіка на три місяці, по другому - вже виконана половина робіт.