Росія недооцінила рішучість та єдність НАТО

Росія недооцінила рішучість та єдність НАТО

Втілюючи свою агресивну зовнішню політику, Росія недооцінила НАТО.

Таку думку під час візиту до Канади висловив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

"Росія недооцінила рішучість НАТО. Безпосередньо реагуючи на незаконну анексію Криму та зусилля зі дестабілізації України, ми вдалися до найбільшого посилення колективної оборони із часів завершення "холодної війни", у тому числі розгорнувши бойові групи у Балтійських країнах", - сказав Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО нині має більше сил, більше готових до бою підрозділів і збільшило оборонні витрати по всій Європі вперше за багато років. Столтенберг також нагадав про широкі економічні санкції, накладені на РФ більшістю членів НАТО.

Єнс Столтенберг попередив Росію: повторити "кримський сценарій" у Балтії не вдасться! Присутність у Балтійських державах багатонаціональних бойових батальйонів НАТО повністю виключає можливість повторення у регіоні "кримського сценарію". За його словами, якщо на якусь із балтійських держав все ж буде скоєно напад, НАТО негайно відреагує. Він також подякував Канаді за її готовність очолити багатонаціональний батальйон, дислокований у Латвії.

Нагадаємо, під час саміту НАТО у 2016 році Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який нині перебуває у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії.