Росія мала мотив для ліквідації Скрипаля, вважають у Британії

Росія мала мотив для ліквідації Скрипаля, вважають у Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що у Росії був мотив для ліквідації екс-розвідника Сергія Скрипаля.

Про це дипломат написав у своєму Twitter у відповідь на заяву лідера Лейбористської партії Джеремі Корбіна щодо причетності РФ до отруєння Скрипалів.

"Експерти центру досліджень отруйних речовин Міністерства оборони Великої Британії в місті Портон-Даун встановили, що Скрипалі були отруєні за допомогою нервово-паралітичної речовини, відомої як "Новачок. 28 інших країн були настільки переконані в аргументах Британії, що вони вислали росіян. Водночас Джеремі Корбін обирає сторону російської пропагандистської машини", - наголосив Джонсон.

Голова британського МЗС додав, що РФ досліджувала методи транспортування нервово-паралітичних речовин. В межах цієї програми в Росії створили і зберігали невелику кількість газу "Новачок".

Тим часом стало відомо, що експертиза щодо інциденту в Солсбері представить звіт за тиждень.
Співробітники Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) зібрали необхідні зразки хімічної речовини, застосованого в британському Солсбері та здійснюють незалежну експертизу, результати якої оприлюднять на початку наступного тижня.

Про це заявив гендиректор ОЗХЗ Ахмет Узюмджю, повідомляє Центр новин ООН.

Узюмджу наголосив, що Великобританія заявила про своє бажання зробити весь процес якомога прозорішим і поділитися результатами розслідування з іншими країнами-членами ОЗХЗ.

Нагадаємо, засідання Виконавчої ради ОЗХЗ в Гаазі відбулося за ініціативою Росії. Раніше ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, за пропозицією Великобританії, обговорила Рада Безпеки ООН.