США: студентам вишів розкажуть про неоголошену війну Росії проти України

США: студентам вишів розкажуть про неоголошену війну Росії проти України

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко проведе серію лекцій у провідних університетах Сполучених Штатів, щоб докладно розповісти про ведення Росією війни проти України, а також застосування нею гібридних тактик у протистоянні цивілізованому світу.

Про це повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

"У середу відбудеться перша лекція в Принстонському університеті, крім того заплановані виступи в Колумбійському університеті в Нью-Йорку та інших провідних освітніх закладах США. Тобто, сьогодні ми розпочинаємо цілий тур", - зауважив український дипломат.

Він також додав, що Єльченко говоритиме про ситуацію на сході України і в Криму. За його словами, постпред України при ООН, крім того, пояснить актуальні питання української зовнішньої та внутрішньої політики. "Ця ініціатива має важливе значення в контексті доведення об’єктивної інформації про російську неоголошену війну проти України. Незабаром деякі з нинішніх студентів у цих університетах обійматимуть ключові посади в політиці, економіці та бізнесі США, а також  інших країнах світу й  формуватимуть глобальний порядок денний", - наголосив Олег Ніколенко.

Принстон стане першим інтелектуальним майданчиком, де виступить постійний представник України при ООН та матиме можливість відповісти на запитання студентів і викладачів. "Неоголошена війна на південному сході України триває вже п'ятий рік і не має ознак послаблення", - йдеться в анонсі, розміщеному на офіційному сайті Принстонського університету.

Зазначимо, співорганізаторами події в Принстоні виступили Інститут міжнародних та регіональних досліджень Принстонського університету, Школа міжнародних відносин імені Вудро Вільсона, Програма російських, східноєвропейських та євразійських досліджень, а також Інституту вільного волевиявлення Ліхтенштейну.