Надію Савченко перевірятимуть на поліграфі

Надію Савченко перевірятимуть на поліграфі

Правоохоронці у четвер, 5 квітня, планують доставити народного депутата Надію Савченко в Київський науково-дослідний інститут судових експертиз для психофізіологічної експертизи із застосуванням поліграфа.

Про це повідомила на сторінці Савченко у Facebook заступник голови партії "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" Тетяна Проторченко.

"Завтра, 05.04.2018 року о 10.00 Надію Савченко мають доставити до КНДІСЕ (Київській науково-дослідний інститут судових експертиз) за адресою: Смоленська, 6 для проведення психофізіологічної експертизи із застосуванням поліграфа", - написала вона.

Водночас, за словами Проторченко, адвокати й досі не отримали матеріали провадження для ознайомлення, а тому не можуть ні проконтролювати, ні сформулювати питання для об'єктивного дослідження.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.