США мають намір ввести мита на понад тисячу товарів з Китаю

США мають намір ввести мита на понад тисячу товарів з Китаю

Торгове представництво США опублікувало список із 1300 найменувань китайських товарів, на які можуть бути накладені мита.
 
У відомстві зазначають, що це відповідь на нечесну торгівлю з боку Китаю, крадіжку технологій та інтелектуальної власності, пише "Дзеркало тижня".
 
В управлінні нагадали, що президент США Дональд Трамп має намір обкласти митом китайський імпорт на суму до 50 мільярдів доларів у зв'язку з політикою китайської влади, яка змушує американські компанії ділитися технологіями.
 
"Запропонований список з приблизно 1,3 тисячі товарів буде розглянуто додатково, буде процес публічного оголошення та обговорення. Після завершення цього процесу управління торгового представника США прийме остаточне рішення щодо тих товарів, які підпадуть під додаткові мита", − наголошується в повідомленні.
 
25% мито передбачається ввести на авіаційну продукцію, техніку, продукцію машинобудування, а також різні види сталі. Крім цього в списку опинилися ліки, а також медичне обладнання, печі для виготовлення хлібобулочної продукції, запчастини для автомобілів та водонагрівачів.
 
У свою чергу, на цей список вже відреагували в посольстві КНР у США, пише Reuters. Китай пригрозив вжити "відповідні по силі і обсягом заходи щодо продукції з США".