Канада готова посилити санкції проти Росії

Канада готова посилити санкції проти Росії

У випадку необхідності посилення тиску на Росію Канада готова накласти додаткові санкції на прибічників кремлівського режиму.

Про це йдеться у відповіді уряду Канади на нещодавно опублікований звіт Постійного комітету федерального парламенту із питань оборони, повідомляє Укрінформ.

"Уряд Канада готовий накласти додаткові санкції, які буде потрібно, аби підтримувати тиск на Росію. Канада ухвалює рішення стосовно санкцій у тісній співпраці з міжнародними партнерами та союзниками, у тому числі G7, НАТО та ЄС", - йдеться у документі.

В уряді наголосили: нині під дію канадських санкцій підпадають понад 300 російських та українських фізичних і юридичних осіб. Ці заходи будуть чинними доти, доки не будуть скасовані, а їх тривалість прив'язана до повного виконання Росією своїх зобов'язань відповідно до Мінських угод, а також поваги до суверенітету й територіальної цілісності України.

Нагадаємо, в оприлюдненому торік у грудні звіті Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони "Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту", пропонується розширити санкції проти Росії за її агресію щодо України.