У Франції розстріляли авто журналіста Рахіма Намазова

У Франції розстріляли авто журналіста Рахіма Намазова

Азербайджанський журналіст Рахім Намазов, який мешкає у вигнанні у Франції, знаходиться в критичному стані, а його дружина вбита внаслідок збройного нападу, здійсненого вранці 30 березня.

Інцидент стався у комуні Колом'є біля Тулузи, повідомляє DW.

"Намазов отримав важке вогнепальне поранення в спину і знаходиться в критичному стані. Його дружина Аїда була вбита пострілом у голову зблизька", - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерел у поліції, Намазов та його дружина їхали автомобілем в одному з житлових кварталів Колом'є, коли по них було зроблено 7 пострілів.

Мер Карін Траваль-Мішелє вважає, що йдеться про зведення політичних рахунків, оскільки Намазова на батьківщині катували і посадили до в'язниці, і висловила впевненість у тому, що світло на цей драматичний інцидент має пролити слідство.

Нагадаємо, Рахім Намазов - рішучий критик політичного керівництва Азербайджану. У відеоролику, викладеному на порталі YouTube у грудні 2017 року, він заявив, що його посадили до в'язниці за те, що писав про жорстоке поводження з солдатами в азербайджанській армії. Він отримав політичний притулок у Франції у 2010 році.