Естонія: 12 рятувальників звільнено за незнання державної мови

Естонія: 12 рятувальників звільнено за незнання державної мови

Рятувальний департамент Іда-Вірумааського повіту звільнив 12 співробітників через недостатнє володіння ними естонською мовою.

Про це повідомляє видання Err.ee.

У керівництві департаменту рішення пояснили тим, що співробітники не змогли поліпшити свої знання державної мови з 2010 року.

"Причина звільнення полягає в тому, що для рятувальників законом встановлені мовні вимоги, які відповідають категорії естонської мови B1. Ці 12 працівників, з якими ми припиняємо трудові відносини з 29 березня, практично не володіють естонською мовою", - пояснив керівник східно-естонського рятувального центру Айлар Хольцман.

За його словами, з 2010 року рятувальний центр організовував щорічні мовні курси, на які за вісім років витратив понад 70 000 євро. В результаті 23 людини змогли скласти іспит на B1, ще по чотири рятувальники склали іспит на B2 і С1.

"Щодо тих, у кого мова взагалі не покращилась, хто не намагався відповідати вимогам, ми вирішили звільнити місце для молодих хлопців, які згодні відправиться вчитися в Вяйке-Маарів", - заявив Хольцман.

На відміну від інших регіональних центрів, в Ідаському рятувальному центрі робоча квота у 48 працівників перевищена на трьох осіб. Тому вакансії після звільнення такої кількості працівників там мають намір заповнити у найближчі півроку.

Зазначимо: Іда-Вірумаа - один із найбільших, переважно російськомовний повіт на північному сході Естонії.