Маріупольський драмтеатр продовжує показувати україномовні вистави (аудіо)

Маріупольський драмтеатр продовжує показувати україномовні вистави (аудіо)

Донецький академічний обласний драмтеатр в Маріуполі продовжує активно включати до репертуару україномовні вистави. Чергову прем’єру присвятили коханим жінкам у житті й творчості Тараса Шевченка.

Розповідає наша кореспондентка Людмила Кузьменко:

"Після показу маріупольцям на початку березня вистави-концерту з музичних творів на вірші Тараса Шевченка у Донецькому академічному обласному драмтеатрі продовжили вивчати життя і творчість Кобзаря. Так з’явилася оригінальна п’єса із назвою рядка одного з віршів Тараса Шевченка – "Якби зустрілися ми знову…". В ній – історії кохання всього життя поета і художника, що знайшли відображення у його творах та щоденниках і свідоцтвах сучасників, пояснює головний режисер обласного драмтеатру в Маріуполі Анатолій Левченко.

Автором п’єси і режисером-постановником став ветеран театрального мистецтва Арутюн Кірокосян, переселенець з Макіївки, де він працював у Театрі юного глядача. Він виїхав з тимчасово окупованої території і минулого року виграв конкурс на вакантну посаду режисера в драмтеатрі Маріуполя, розповідає Анатолій Левченко.

Спектакль "Якби зустрілися ми знову…" триває, як шкільний урок – 45 хвилин. Це зумовлено тим, що маріупольські артисти презентуватимуть виставу у школах Донеччини".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!