Україна та Ізраїль домовились про вільну торгівлю

Україна та Ізраїль домовились про вільну торгівлю

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Україна та Ізраїль дійшли згоди щодо підписання договору про зону вільної торгівлі.

Про це він розповів під час засідання уряду, пише Главком.

"Після довгих переговорів сьогодні буде відповідна заява уряду про домовленість щодо підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем", - заявив глава уряду.

За його словами, що переговори про зону вільної торгівлі з Ізраїлем минулого року пройшли чотири раунди і уряди прийшли до певних домовленостей. Підписання документа очікується найближчим часом.

"Можливо, прем'єр-міністр Ізраїлю знайде можливість відвідати Україну для підписання угоди. Ми ще погоджуємо ці питання з нашими міжнародними колегами", - уточнив прем'єр-міністр.

На своїй сторінці у соцмережі Facebook, Гройсман прокоментував укладання угоди.

"Український експорт до Ізраїлю у 2017 році склав $781,2 млн і зріс на 19,1%. В минулому році ми експортували до Ізраїлю 245 нових товарів. Найбільше зросли поставки продукції АПК та металургії.

Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем допоможе збільшити український експорт. Вона сприятиме приходу інвестицій у виробничі потужності на території України, а це, у свою чергу буде створювати нові робочі місця в нашій країні", - написав голова уряду.