Зустріч із представниками кінопроекту "Останній крок" відбулася у Києві (аудіо)

Зустріч із представниками кінопроекту "Останній крок" відбулася у Києві (аудіо)

Французько-українську стрічку "Останній крок" із Жаном Рено у головній ролі знімають в Україні.

Сьогодні у Києві відбулась зустріч із представниками цього кінопроекту, що реалізовується за підтримки Держкіно України. Основана частина зйомок відбулась на березі українського озера Синевир у Карпатах.

Про особливості знімального процесу більше знає наша колега Катерина Шевцова:
                              
"Французького актора  Жана Рено у кінострічці "Останній крок" глядачі побачать у ролі кіллера. Сюжет фільму розгортається на березі  віддаленого озера у Канаді.  Саме тут герой  рятує дівчину, яка постраждала внаслідок нещасного випадку на мотосанях. Вона знаходить прихисток у його невеликому сільському будиночку. Зйомки, за словами представника української сторони, продюсера Олега Германа,  відбувалися в екстремальних умовах: у місцях, засипаних снігом,  мороз подекуди сягав мінус 25-ти градусів.
                             
Попри таку погоду, каже Олег Герман,  знімальна група працювала з ентузіазмом, інколи  люди не спали по кілька діб.  За його словами, територія національного природного парку "Синевир"  ідеально підійшла для зйомок головних сцен фільму.

Як розповів  актор Жан Рено, його вразили карпатські краєвиди. Вони дуже красиві, сказав він. Місцеві жителі, за словами актора, ставились до нього добре і пригощали місцевими стравами, зокрема, баношем.
                             
Відповідаючи на запитання журналістів, чи ніхто з його шести дітей не пішов акторським шляхОм, Жан Рено відповів – ні, на щастя.  
                            
Оператором-постановником стрічки став триразовий лауреат премії "Сезар", французький кінооператор Т"єррі Арбогаст. Він каже, що   роботою в Україні задоволений.

За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, залучення до співпраці кінозірки світового рівня Жана Рено означає визнання української кіноіндустрії світовою професійною спільнотою.

Окрім Жана Рено, у фільмі також зайняті канадська акторка Сара Лінд, англійський актор Том Хоппер і українські актори Ігор Цишкевич, Маргарита Бурковська , Олег Карпенко. Зйомки фільму продовжаться у Києві, завершення зйомок відбудеться  у США і Канаді. Як сказав Пилип Іллєнко, на початку 2019-го року стрічка вийде на кіноекрани".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!