Повстанці виходять з міста Хараста у Східній Гуті

Повстанці виходять з міста Хараста у Східній Гуті

Сирійські повстанці з угрупування "Ахрар аш-Шам" виходять з міста Хараста у Східній Гуті.

Про це повідомляє арабське міжнародне видання Asharq Al-Awsat, пише Громадське.

Бойовики "Ахрар аш-Шам" погодилася капітулювати в обмін на надання загонам безпечного проходу зі зброєю в провінцію Ідліб на півночі Сирії, яка знаходиться під контролем цього угрупування. За умовами угоди, разом з бойовиками в Ідліб проїдуть їхні родичі. А ті, хто залишиться в Харасті, зможуть скористатися амністією і здадуться владі для проходження перевірки в правоохоронних органах.

Представник Центру по примиренню ворогуючих сторін при Міноборони РФ генерал-майор Володимир Золотухін повідомив, що для організації безпечного виходу мирних жителів з міста Хараста у Східній Гуті відкрито третій гуманітарний коридор. За його інформацією, ним скористалися 315 осіб, в тому числі 15 бойовиків, які виявили бажання припинити опір.

Сьогодні ж загони погодились вийти з міста Ейн Тарма, яке майже повністю зруйнувала сирійська авіація. Зараз урядові війська контролюють більше 70% території Східної Гути.

10 березня армія Башара Асада розділила сили опозиції на три частини — місто Дума, яке кілька годин тому оточили сирійські війська, місто Хараста, дорогу до якого контролюють урядові війська та кілька міст на півдні регіону.