Росіянам ускладнять в'їзд в Україну

Росіянам ускладнять в'їзд в Україну

Кабінет міністрів повинен за два місяці підготувати і затвердити порядок реєстрації іноземців, осіб без громадянства та їх паспортних документів у пунктах пропуску через держкордон, а також порядок ведення відповідного реєстру.

Про це йдеться в рішенні РНБО, повідомляє Ліга.

Указ про введення його в дію президент Петро Порошенко підписав 21 березня.

Умови в'їзду в Україну для громадян Росії будуть посилені. Передбачається створення механізму попередньої перевірки підстав для в'їзду. Громадяни зі списку країн міграційного ризику повинні будуть завчасно по електронних каналах повідомляти українській владі про намір здійснити поїздку.

За два тижні Кабмін повинен затвердити порядок заповнення та використання імміграційної картки. Зміни повинні бути внесені і в кодекс про адміністративні правопорушення - буде посилена відповідальність за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів, а також за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні.

20 березня Львівська обласна рада звернулася до президента, голови Верховної Ради і прем'єр-міністра з вимогою розірвати дипломатичні відносини з Росією. Крім цього депутати виступили за введення візового режиму для громадян Росії.