Імена лауреатів національного конкурсу "Благодійна Україна - 2017" назвали у Києві (аудіо)

Імена лауреатів національного конкурсу "Благодійна Україна - 2017" назвали у Києві (аудіо)

Конкурс проходить 11 років поспіль і створений з метою розвитку ефективного благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати благодійники, набувачі благодійної допомоги, а також неурядові організації та фізичні особи. Визначають переможців незалежні експерти.

Докладніше – Юлія Конішевська:

"Цьогоріч експерти  визначали лауреатів конкурсу у двадцять одній номінації – п’ятнадцяти основних колективних, трьох індивідуальних та трьох спеціальних, - розповів президент Асоціації благодійників України, голова оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук. За його словами, на адресу організаційного комітету надійшла рекордна кількість конкурсних заявок.

Наприклад, спеціальними номінаціями є такі: "Народний благодійник", "Благодійність у медіа" і " Допомога з-за кордону". Також у рамках конкурсу обирають мецената і волонтера  року, благодійників, які допомагають армії, благодійників у сфері освіти і науки, культури. У номінації "Народний благодійник" лауреатів обирали шляхом народного онлайн-голосування,  решту номінантів визначала Національна експертна рада, до складу якої увійшли 37 фахівців із різних галузей - говорить голова Наглядової ради конкурсу, співачка і громадська діячка Анжеліка Рудницька.

Дедалі частіше до благодійництва долучаються великі компанії та корпорації, збільшується волонтерська та меценатська активність у регіонах  - такі тенденції спостерігаються під час проведення цьогорічного конкурсу,  каже віце-президент Асоціації благодійників України, незалежний медіа-експерт Лариса Мудрак.

Оголосять імена переможців конкурсу 22 березня у Колонній залі Київської міської держадміністрації. Там же відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців спеціальними відзнаками - "Янголами добра" – унікальними керамічними статуетками у формі янгола, декорованими національним орнаментом і оздобленими бурштИном. Також переможці отримають дипломи та призи".

Юлія Конішевська, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!