Депутати будуть здавати зброю на вході в Раду

Депутати будуть здавати зброю на вході в Раду

Депутати будуть здавати зброю на вході в Раду вже з середи, 21 березня.

Про це заявив на брифінгу спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент LIGA.net.

Парубій повідомив, що завтра запропонує включити проект закону №8155 до порядку денного, і якщо комітет розгляне його в обідню перерву, спікер внесе його в зал на вечірньому засіданні.

"Думаю, що закон буде прийнятий швидко, швидко підписаний президентом і швидко опублікований в" Голосі України ". Я впевнений, що це буде вже завтра ... І з середи кожен, хто заходить до будівлі Верховної Ради повинен буде залишити зброю та інші небезпечні речовини біля входу. Інакше він не зможе зайти в цю будівлю ", - сказав він.

Парубій пояснив, що пропонується щоб тільки співробітники УДО могли перебувати зі зброєю в урядових будівлях. Він зазначив, що чинний закон про статус народного депутата забороняє огляд депутатських речей, "якщо інше не встановлено законом".

"Пропонується, щоб було встановлено законом, що депутат, незважаючи на свій статус, повинен залишити зброю в сейфі, який знаходиться під охороною УДО", - заявив він.

Також, за словами Парубія, крім холодної та вогнепальної зброї, заборонено буде проносити з собою вибухівку, боєприпаси всіх видів, навчальні або імітаційні боєприпаси, легкозаймисті речовини, піротехнічні засоби, отруйні та сильнодіючі речовини.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Держохорона перевірила кулуари Ради перед брифінгом Парубія на предмет вибухівки або іншої зброї. За словами керівника Управління держохорони  Валервя Гелетея, перевірка проводилася у зв'язку з інформацією про теракти, яка з'явилася минулого тижня.