Франція не визнає "виборів" президента Росії в Криму

Франція не визнає "виборів" президента Росії в Криму

Франція не визнає проведення у Криму виборів президента РФ і висловлює стурбованість мілітаризацією півострова та погіршенням ситуації з правами людини.

Про це йдеться в заяві МЗС Франції, оприлюдненій 18 березня.

"Франція, як і раніше, висловлює тверду прихильність до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів. Франція сьогодні не визнає організацію виборів президента Росії в Криму", - йдеться у заяві.

Офіційний Париж стурбований мілітаризацією півострова та погіршенням ситуації з дотриманням прав людини, особливо кримських татар. Франція засуджує дискримінацію на основі етнічної чи релігійної приналежності та закликає до звільнення всіх осіб, затриманих із порушенням міжнародного права, наголошується у заяві МЗС.

МЗС Франції також закликало до збереження та захисту історичної та культурної спадщини на території анексованого Росією Криму.

Додамо, зовнішньополітичне відомство також повідомило, що міністр у справах Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан 22 - 23 березня відвідає Україну, де проведе переговори з владою, зокрема щодо ситуації на окупованих територіях Криму і Донбасу.