НАТО перегляне ставлення до Росії

НАТО перегляне ставлення до Росії

Північноатлантичний альянс нарощуватиме оборонний потенціал та готовність до активних дій і перегляне ставлення до РФ, яка стає дедалі непередбачуванішою та агресивнішою.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню "Welt am Sonntag", повідомляє DW.

"Росія стає дедалі більше непередбачуваною та агресивною. Політика стримування і залякування зберігатиметься задля запобігання війні та заохочення до деескалації. ", - наголосив генсек.

Столтенберг висловив побоювання, що Росія просуватиметься у напрямку розширення свого ядерного арсеналу. Тож країни-члени НАТО мусять поліпшувати свій захист. Допоки у світі є ядерна зброя, доти НАТО має залишатися альянсом із атомними бомбами, заявив генсек.

Водночас гнесек НАТО очікує, що канцлер ФРН Ангела Меркель та інші лідери держав-членів Альянсу переглянуть свої попередні рішення вже під час наступного саміту влітку.

Нагадаємо, напередодні генсек Альянсу заявив, що НАТО прагне до стратегічного партнерства і не хоче поновлювати "холодну війну" з Росією. Раніше також стало відомо, що Москва не підписуватиме Договір про заборону ядерної зброї.