У Києві презентували результати дослідження "Контури російської політики" (аудіо)

У Києві презентували результати дослідження "Контури російської політики" (аудіо)

Президентські вибори відбудуться цієї неділі в Російській Федерації. Переважно російське суспільство підтримує нині діючого Президента, за нього і планують голосувати, кажуть організатори дослідження "Контури російської політики", результати якого презентували сьогодні в Києві.

Розповідає Тетяна Ковальчук:

"18 березня в Росії відбудуться президентські вибори. Ніхто не чекає від них особливої інтриги, каже  соціолог, експерт  "Левада-центру" Денис Волкова. Лідирує в рейтингах нинішній Президент, тому, каже  експерт. Для Володимира Путіна це буде його остання каденція на найвищій державній посаді. На думку Дениса Волкова, економічний спад поки що суттєво не впливає на рейтинги російського Президента, але в умовах затяжної економічної кризи настрої росіян можуть змінитися.

Одним із важливих для України називає російське питання директор Фонду громадської дипломатії Антон Найчук. За його словами, від України залежить, буде вона буферною зоною  чи органічним елементом національної безпеки та безпеки в рамках єдиної європейської спільноти.

Останнім часом спостерігається певне відсторонення Європейського Союзу від Українського питання, - каже експерт Фонду громадської дипломатії Олександр Гнидюк. За його словами, ніхто не буде допомагати комусь всупереч власним інтересам. Зараз країни Євросоюзу зосередились на власних питаннях.

Та не має сумнівів, що, як і раніше, всі європейські країни зацікавлені у врегулюванні конфлікту на сході України, каже експерт Олександр Гнидюк.

Світ продовжує підтримувати мінські домовленості, які є безальтернативними, каже Антон Найчук.  Миротворча місія розглядається як інструмент їх реалізації. Крім того, додає Антон Найчук,  продовжуються санкції проти Росії  з боку ЄС. Тому, за його словами,  можна говорити, що баланс підтримки України країнами  Європейського союзу зберігається".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!