У Києві щорічно реєструється майже півтори тисячі хворих на глаукому (аудіо)

У Києві щорічно реєструється майже півтори тисячі хворих на глаукому (аудіо)

Безплатно пройти обстеження на глаукому можуть кияни під час Всесвітнього тижня боротьби з глаукомою з 12 до 16 березня.

У Києві, за даними міської державної адміністрації, щорічно реєструється майже півтори тисячі нових випадків хвороби. Найбільш схильні до розвитку глаукоми - люди старші 40 років, а також ті, у чиїх родичів було діагностовано таке захворювання.
        
Як триває обстеження, з’ясовувала Катерина Шевцова:

"На ранніх стадіях захворювання специфічних симптомів немає, каже  лікар-офтальмолог консультативно- діагностичного центру Голосіївського району Києва Галина Бородачик. Тому, каже вона, так важливо своєчасно проходити обстеження і вимірювати внутрішньоочний тиск. У групі ризику - люди старші за 40-к років, пацієнти з короткозорістю, цукровим діабетом, і ті, хто має спадкову схильність до цієї хвороби, говорить лікар.

Частина пацієнтів потребує консервативного лікування, частина лазерної корекції, дехто - хірургічного втручання, розповідає кандидат медичних наук , професор , Олена Куриліна.

За словами Олени Куриліної, у сімдесяти відсотках випадків на ранніх стадіях глаукому можна лікувати за допомогою лише відповідних очних крапель".

Катерина Шевцова, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!

На фото - пневмотонометр для вимірювання очного тиску