У російському Санкт-Петербурзі активісти провели акцію "Дзвін ланцюгів"

У російському Санкт-Петербурзі активісти провели акцію "Дзвін ланцюгів"

У російському Санкт-Петербурзі близько десяти активістів руху "Весна" провели перфоманс під назвою "Дзвін ланцюгів".

Активісти одяглися так, щоб бути максимально схожими на ув’язнених, потім наділи собі на ноги ланцюги і в такому вигляді пройшли по Невському проспекту,  повідомляє Радіо Свобода.

Імпровізована колона "в’язнів" символізувала вже заарештованих перед президентськими виборами активістів зі "списку двадцяти", складеного Центром з боротьби з екстремізмом, і тих, кого ще можуть заарештувати, оскільки вони теж є в цьому списку.

Учасники акції вказують, що на даний момент заарештовано 3 людини: координатор "Відкритої Росії" Андрій Пивоваров, активіст "Весни" Артем Гончаренко, який отримав 25 діб арешту за те, що під час акції "Страйк виборців" висунув у вікно жовту надувну качку, і суд визнав, що, перебуваючи у себе вдома, він брав участь у мітингу, а також координатор штабу Навального Денис Михайлов.

Активісти обурені, що Михайлов був притягнутий до відповідальності два рази за участь в одній і тій же акції – і в результаті отримав за неї 55 діб арешту.

За словами активіста Андрія, мета акції – підтримати не тільки людей зі "списку двадцяти". У Петербурзі сталися побиття деяких активістів: і тих, хто є в цьому списку, і тих, кого там немає. Учасники акції вважають і арешти, і побиття пов’язаними подіями.

На шиї у кожного учасника перформансу був плакат з ім’ям арештованого активіста - або того, кому ще тільки загрожує арешт. Як табірний номер на грудях у "в’язнів" була дата 18.03.2018.

Нагадаємо: на 18 березня 2018 року в Росії заплановані президентські вибори.