Заклади освіти відновлять навчальний процес 5 березня

Заклади освіти відновлять навчальний процес 5 березня

З 5 березня усі заклади освіти - дитсадки, школи, професійно-технічні навчальні заклади та виші - можуть відновити роботу у звичайному режимі.

Про це повідомляє прес-служба МОН із посиланням на рішення кризового комітету Міненергетики та вугільної промисловості України.

"Міносвіти і науки надіслало відповідний лист-роз’яснення усім вишам та місцевим органам самоврядування, у сфері управління яких перебувають інші заклади освіти. Виняток можуть становити ті заклади, які не працюють з причин, що не стосуються газопостачання - карантин і т.і.", - зазначили у відомстві.

У МОН наголошують: безпосереднє рішення про призупинення або відновлення роботи вишів ухвалює сам заклад у межах власної автономії.

Нагадаємо, у зв'язку з нестачею газу в країні Міністерство освіти і науки рекомендувало усім закладам освіти призупинити роботу з 2 до 7 березня включно, що з урахуванням вихідних (8 - 11 березня) становить 9 днів поспіль.

Вранці Президент Петро Порошенко заявив, що критичну ситуацію з газопостачанням подолано, ситуація із газозабезпеченням стабілізувалася, весь дефіцит газу повністю покрито.