2 500 додаткових місць з’явиться у дитячих садочках столиці до кінця року (аудіо)

2 500 додаткових місць з’явиться у дитячих садочках столиці до кінця року (аудіо)

71 групове приміщення у 31 дитсадку Києва відремонтовано на грантові кошти від Німеччини. До кінця року ремонти відбудуться ще у 12 садках. На ці роботи Український фонд соціальних інвестицій залучив майже 113 мільйонів гривень.

З подробицями наша кореспондентка Тетяна Ковальчук:

"У дитячому садку №532 у Києві з’явилася нова група, задоволені і батьки, і вихователі, каже завідувачка дитсадку №523 Марина Вернидуб.

Виконавчий директор Фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов розповідає, що у Києві у багатьох дитячих садках є приміщення, які не використовувалися. Фонд відремонтував приміщення у тридцять одному з них, а це - понад сімдесят груп. З 1 вересня у межах цієї програми іще 700 дітей підуть у дитсадки, говорить Андрій Лактіонов. Усі тендерні закупівлі, за його словами, проводилися через онлайн-систему Прозорро.

Інвестиції спрямували на впровадження новітніх методик виховання. Для 90 вихователів провели тренінг "Лялька як персона", розповідає заступниця Міністра соціальної політики Олена Чуркіна.

Що собою являє методика, розповіла Українському радіо директор дитячого садка №280 в Оболонському районі Києва Катерина Франчук.

За словами Олени Чуркіної, відкриття додаткових груп у дитсадках дозволило створити понад 200 робочих місць".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

 Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!