На Закарпатті відшукали туристів, які 3 дні блукали в горах

На Закарпатті відшукали туристів, які 3 дні блукали в горах

Двох зниклих 25 лютого туристів в горах Карпат, сьогодні близько 11.30 знайшли рятувальники Ясінянського гірського рятувального відділення.

Про це повідомили УНН у ДСНС у Закарпатській області.

Поліція на Закарпатті повідомила про зникнення двох туристів у горах — мешканця Києва та мешканки Дніпра, які з 25 лютого не виходили на зв′язок.

“Ці дві особи загубилися ще у неділю, 25 лютого. Але про їхнє зникнення було повідомлено лише вчора ввечері після звернення матері одного з туристів. Як з′ясувалося, туристи зранку взяли на прокат лижі і попрямували на полонину Драгобрат. Піднялися на витягу, і після цього їх ніхто не бачив. Власник готелю не звернув уваги на зникнення постояльців.

Через те, що люди не змогли скористатися мобільним, вони не повідомили про те, що загубилися. Було організовано три рятувальні групи у складі 17 чоловік і чотирьох одиниць техніки, зокрема й ратраки місцевих мешканців. У підсумку туристів знайшли в горах у будиночку вівчаря на полонині Урда, де вони три доби чекали на порятунок”, — розповіла речниця ДСНС у Закарпатській області Наталія Батир.

Вже після порятунку відпочиваючі розповіли, що втратили орієнтир у горах і не змогли повернутися на турбазу. Повідомити про пригоду вони не могли, адже один телефон залишили заряджатися у номері готелю, а інший телефон сів. До того ж там був поганий сигнал мережі.

"Зараз рятувальники транспортують туристів до бази відпочинку. Обоє громадян перебувають у задовільному стані. Вони не отримали обморожень чи переохолодження", — додала Н.Батир.