Страйком Медуніверситету вимагає провести розслідування (аудіо)

Страйком Медуніверситету вимагає провести розслідування (аудіо)

Причина страйку у Національному медичному університеті імені Олександра Богомольця - втручання Міністерства охорони здоров’я в самоврядування та господарську діяльність вишу, а також усунення з посади ректора Катерини Амосової.

Про це сьогодні сказала декан медичного факультету №2, одна з координаторів страйкового комітету Наталія Литвинова. За її словами, рішення про оголошення страйку було ухвалене комітетом, до якого увійшли представники студентства, декани, проректори та організація профспілок університету.

Страйком вимагає втрутитися у ситуацію керівництво держави та створити комісію із розслідування зловживань керівництвом МОЗ, - каже  Наталія Літвинова.

Прослухати

Частина студентів Національного медичного університету імені Олександра Богомольця сьогодні  повідомила, що рішення про страйк було ухвалене без врахування їхньої думки. За їхніми словами, вони не знали про блокування навчання і прийшли зранку на пари. Розповідають студентки 6 курсу Оксана Михайлюк та Марія Копоть.

Прослухати

Нагадаємо, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я усунуло від обов'язків ректора медуніверситету ім. Олександра Богомольця Катерину Амосову і керівницю Центру тестування при МОЗ Ірину БУлах через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок 1. Стоматологія".

Як пояснив заступник Міністра Олександр Лінчевський, їх усунуто на час, поки встановлюватимуться обставини зриву тестування.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!