Прокуратура наклала арешт на українське судно, яке заходило до закритих портів Криму

Прокуратура наклала арешт на українське судно, яке заходило до закритих портів Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим наклала арешт на українське судно, яке заходило до закритих портів Криму.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

17 лютого під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим у межах кримінального провадження співробітниками ГУ СБУ в АР Крим та Державної прикордонної служби України влаштовано санкціонований обшук морського судна "Нафторудовоз 45".

Відповідну ухвалу на проведення обшуку було надано Херсонським міським судом 16.02.2018 р. Судно ходить під прапором України, порт прописки - Херсон.

У прокуратурі зазначають, що за результатами обшуку виявлено та вилучено судову документацію, навігаційне обладнання та морське судно, допитано всіх членів екіпажу.

Сьогодні, 21 лютого, судом задоволено клопотання прокуратури АР Крим щодо накладення арешту на судно.

"Це вже четверте судно, на яке накладено арешт. Проте на відміну від інших морських суден, які незаконно заходять до закритих портів Криму, за матеріалами слідства судно "Нафторудовоз 45" має відношення до незаконного постачання ільменітової руди на територію АР Крим через порт "Кавказ". Вивчення судової документації та серверу трафіку дасть змогу підтвердити протиправну діяльність українського судновласника та захистити економічні інтереси нашої держави", - прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.