Порошенко обговорив із генсеком ООН миротворчу місію на Донбасі

Порошенко обговорив із генсеком ООН миротворчу місію на Донбасі

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, під якої обговорювались перспективи розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Про це повідомляє УНІАН.

Як передає прес-служба глави Української держави, зустріч відбулась ході робочого візиту Порошенка до Німеччини, в рамках участі у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"Під час зустрічі основну увагу було приділено обговоренню питання щодо перспектив розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. Співрозмовники дійшли згоди, що головним завданням майбутньої місії ООН має бути забезпечення повного мирного врегулювання ситуації на Донбасі та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко заявив, що Москва має шанс виявити здатність до компромісу і погодитися на розгортання миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу, включаючи неконтрольовану частину українсько-російського державного кордону.