У США від грипу померли 63 дитини

У США від грипу померли 63 дитини

Щонайменше 63 летальних випадки серед дітей, що хворіли на грип, зафіксовано цього сезону в Сполучених Штатах.

Про це повідомляє Укрінформ.

"У Сполучених Штатах у цьому сезоні померли 63 дитини від грипу", - повідомила в.о. директора Центру контролю й профілактики захворювань США Енн Шухат. Причому, за її словами, запобіжні щеплення допомагали не завжди - принаймні чверть із цієї кількості людей була вакцинованою.

Центр контролю й профілактики захворювань визнає, що ефективність вакцини проти нинішнього штаму H3N2 не має 100-відсоткової гарантії, хоча вона показала більшу ефективність проти інших вірусів. У цьому зв'язку лікарі рекомендують усім, хто досі не отримав вакцинації, зробити це, оскільки хоча би такий захист кращий, ніж його відсутність.

"Нинішній сезон грипу продовжує залишатися надзвичайно складним та інтенсивним, з дуже високим рівнем відвідувань хворих пацієнтів та госпіталізації. Зараз існують всі ознаки того, що активність захворювань на грип є високою та, ймовірно, триватиме ще кілька тижнів", - зазначила Шухат.

Рівень захворювань на грип у США зараз близький до того, що спостерігався під час пандемії H1N1 в 2009 році.

Щороку у світі щорічно вмирає близько 646 тисяч людей, що зворіли на сезонний грип. А це свідчить про перевищення попередніх прогнозів, зауважується в повідомленні.