У Києві представили найкращі проекти "Музею Революції Гідності" (аудіо)

У Києві представили найкращі проекти "Музею Революції Гідності" (аудіо)

Переможця Міжнародного архітектурного конкурсу на найкращий проект "Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності" в номінації "Меморіал героям" оголосять 20 лютого - у День пам’яті загиблих на Майдані.

Сьогодні організатори конкурсу представили на головній площі столиці  9 найкращих робіт. Там побувала і наша кореспондентка Тетяна Ковальчук:

"Меморіально-музейний комплекс, присвячений Революції Гідності, буде побудовано на Алеї Героїв Небесної Сотні. Міжнародний відкритий архітектурний конкурс на найкращий проект цього об’єкта розпочався восени минулого року. Як розповів міністр культури Євген Нищук, на конкурс надійшло понад 60 заявок від архітектурних бюро з 12 країн світу.

На Майдані представили 9 найкращих робіт у номінації "Меморіал героям". Назв архітектурних бюро на стендах немає, все відбувається за європейськими стандартами проведення конкурсів,-  анонімно, пояснив Євген Нищук.

У День пам’яті Героїв Небесної Сотні, 20 лютого, оголосять переможця в номінації Меморіал героям. Потім відбиратимуть найкращі  архітектурні рішення щодо Музею Революції гідності.

Переможця у цій номінації оголосять у червні. За словами генерального директора Національного меморіального комплексу та музею Ігоря  ПошивАйла, створення музейного простору  нині на часі, бо ніде зберігати  музейні експонати, яких вже близько 3 тисяч. Вони тимчасово розміщені в інших музеях столиці, говорить Ігор Пошивайло.

Кілька років поспіль у ці дні на Алею Небесної Сотні вшанувати пам’ять героїв приходять кияни та гості міста. Вони поділилися з Українським радіо своїми думками про Меморіальний комплекс та музей Революції Гідності на Алеї Небесної Сотні.

На сайті Міністерства культури всі охочі можуть взяти участь у громадському обговоренні конкурсних проектів в номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!